» Spiektips
Agenda I
Als je je agenda en etui op tafel mag houden, dan is dit wel een goede. Maak een spiekbriefje zo breed als de lengte van je agenda en schrijf langs een rand een aantal zinnen (zo klein mogelijk uiteraard). Leg je etui op je agenda en laat dit briefje iets uit je agenda steken. Komt de leraar eraan? Duw dan rustig het briefje terug in de agenda. Werkte bij mij altijd perfect!

Agenda II
Een uittrekseltje maken en in je agenda leggen. Werk niet inleveren als je klaar bent. Agenda pakken en naar je spiekbriefje kijken! Vervolgens besluit je toch nog even aan je pw te werken. Bij mij werkt het altijd!

Agenda III
Als de docent huiswerk opgeeft voor andere opdrachten doet ze dit meestal voor de toets en schrijft ze dit op het bord en zegt dat je dit moet noteren als je klaar bent met de toets. Jij schrijft dus thuis alles in je agenda en maakt op de toets de opdrachten die je wel kunt maken, daarna pak je je agenda en schrijf je de dingen over die je nog niet hebt. De docent denkt dus dat jij je huiswerk opschrijft.(doe dit wel zo onoverzichtelijk mogelijk)

Atlas
Uiteraard kan je je spiekbriefjes ook in je atlas verstoppen, als je een atlas met aardrijkskunde mag gebruiken.

Dik boek
Je zegt tegen een goedgelovige leraar dat je niet kan schrijven op een hard tafeltje (zeg er bijvoorbeeld bij dat je een nieuwe pen hebt, anders geloven ze je niet). Vraag of je een dik boek eronder mag. Uiteraard stop je daar je spiekbriefje tussen!

Een goede voorbereiding.. I
Bij sommige scholen mag je in de pauze in de lokalen, je kan dan als je bij een muur zit (liefst bij een verwarming met grote vensterbank erboven) een spiekbrief maken en die op de verwarming of muur plakken. Schrijf dan met je gezicht naar de muur toe, en je kan alles lezen.


Een goede voorbereiding.. II
Voor de les begint een briefje op de rand van de tafel plakken, heel ongeïnteresseerd onderuit gaan zitten. Zo kan je op het plaatje kijken. Als de leraar langsloopt rechtop gaan zitten zodat het blaadje niet meer zichtbaar is.

Een goede voorbereiding.. III
Schrijf alle oplossingen tijdens de leswisseling op het bord, veeg het er zachtjes af en je kan alles nog lezen, als je vooraan zit natuurlijk!!

Een goede voorbereiding.. IV
Zorg dat je altijd een goede voorraad thuis hebt van hetzelfde papier als waar je je proefwerk op krijgt. Maak thuis een mooie, uitgebreide samenvatting van de stof. Zorg dat je achterin het lokaal zit zodat je altijd een goed overzicht hebt. Vervolgens zorg je dat je je samenvatting onder je tafel gereed houd. Op het moment van uitdelen van het proefwerk, loopt de docent voor je neus door het lokaal en leg je op het juiste moment heel relaxed je spiekbrief op tafel. Houdt hem goed onder je opgavenblaadje! Tijdens het proefwerk kan je altijd heerlijk rustig, zonder dat je je druk hoeft te maken over de docent, terug slaan op je samenvatting!

Geluksknuffeltje
Deze spiektip is vooral handig onder een eindexamen. Je neemt een 'geluksknuffeltje' mee (liefst met lange oren). Die zet je dan op je tafel. Onder de oren en onderaan de knuffel kan je nu briefjes opplakken met bijv. woordjes erop.


Harmonica
Een A4 papier in harmonicavorm opvouwen en volschrijven met leerstof. De bovenste strook vastkleven aan de bank. Als de leerkracht komt dan steek je een duimspijker door het papier en door de bank.

Hoog bureau
Heeft de leraar een hoger bureau dan de leerlingen? Ga dan op de tafel tegenover de leraar zitten en plak het spiekbriefje op deze verhoging. Hij zal het nooit zien en als hij opstaat, dan zet je je etui ervoor.

Horloge I
Spiekbriefje maken, daarna halve centimeter onder je horloge en daarna de mouw van je trui er over heen. (werkt natuurlijk alleen met lange mouwen) Als je dan tijdens het proefwerk op het briefje kijkt, kijk dan ook even hoe laat het is, voor het geval de leraar vraagt hoe laat het is.

Horloge II
Een briefje op je horlogebandje plakken. Komt de leraar, dan keer je snel je hand om.

Horloge III
Dit werkt alleen als je een horloge hebt met een lichtje er in. Knip een stukje dun papier uit in de vorm van je wijzerplaat. Schrijf op een kant van het papiertje de gegevens die je nodig hebt in spiegelschrift. De andere kant laat je leeg. Plak dan het papiertje met de onbeschreven kant naar boven op de wijzerplaat van je horloge. Als het papiertje dun genoeg is en het lichtje van je horloge sterk genoeg is, kun je de gegevens die je nodig hebt door het papiertje heen lezen als je het lichtje van je horloge aanzet.

In buidelzak
Heb je een trui met buidelzak? Da’s heel handig om je spiekbriefje in te verstoppen/snel in weg te stoppen.

In je portemonnee
Schijf in je portemonnee een antwoordenbriefje en doe die in een vakje. Als je het proefwerk hebt doe je net of je geld hebt gevonden en stop je die in je portemonnee..

In prullenbak
Als je vooraan zit en er in de klas een prullen/papierbak staat: belangrijke dingen van pw of so op een blaadje met grote letters opschrijven en voor aanvang in de prullenbak leggen.


Lang haar I
Ik heb heel lang haar, als ik een proefwerk of so heb , dan laat ik mijn haar los hangen en laat ik het zo hangen dat de leraar niet kan zien wat ik aan het doen ben. Bijv. als de leraar links van mij zit laat ik mijn haar over mijn linkerschouder vallen. In mijn linkermouw stop ik dan een spiekbriefje dat ik op de computer gemaakt heb met lettergrootte 4. Dat briefje kan ik dan uit mijn mouw halen en lezen, zonder dat mijn leraar het ziet.

Lang haar II
Als je van die lange haren hebt, kun je 2 staartjes in doen met van die dikke elastieken en dan draai je daar je briefje tussen. Vervolgens kan je je haar los doen tijdens het so of pw en dan leg je je elastiek op tafel, ennuh kijken maar..

Onder de tafel
Je moet een papiertje pakken en daarvan een klein randje dubbelvouwen. Daaronder schrijf je alles op. Als je dan in de les zit plak je een stukje plakband op het randje en doe je hem aan de onderkant van de tafel. Je kunt daarbij ook nog een stukje plakband aan het uiteinde doen om dat ook aan de tafel vast te plakken als er een leraar aankomt.

Onder je hand
Gewoon heel simpel: Schrijf/typ een spiekblaadje en leg het tijdens de so of proefwerk onder je hand. (Het moet dus wel zo klein zijn dat het eronder past.. het liefst nog iets kleiner) Als je wilt kijken open je je hand en kijk je tussen je vingers, komt er een leraar/lerares aan dan leg je je hand plat en gesloten op tafel. Simpel en doeltreffend.
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

De tijd

Bezoekers


Copyright 2002-2018